Darila za predšolske otroke

Čeprav so naši otroci od 1-5 let še vedno zelo majhni, zelo hitro odraščajo. Tako bomo morda čez nekaj let pozabili, kako majhni so bili. Res pa je tudi, da se naši malčki v tem času razvijajo, saj se jim telo in um iz dneva v dan spreminjata. To pa je tudi razlog, da jim pri tem pomagamo z darili za otroke, ki jim bodo vzpodbudili domišljijo, pomagali razvijati motorične funkcije ter jih izzvali, da izostrijo komunikacijske sposobnosti.

Darila za otroke: Talking Tom & Friends

Darila za otroke: Talking Tom & Friends set družabnih iger 5 v 1

Razvoj komunikacijskih sposobnosti je zelo pomemben

Ko se naši otroci udeležijo vrtca ali malo šole, pričnejo hitro razvijati svoje socialne in komunikacijske sposobnosti. To pa jim bo kasneje v življenju pomagalo, da navezujejo nove stike in ohranjajo veze s prijatelji. Tako so darila za otroke v obliki miselnih sestavljank in iger izredno koristne. To je še posebej poudarjeno v primerih, ko otroci skupaj sodelujejo, da rešijo določeno težavo ali izziv.

Tako se tudi naučijo razumeti svoja in čustva ljudi okoli sebe. Miselne igre tako pomagajo pri razvoju:

  • Komunikacije
  • Skupnega dela oziroma sodelovanja
  • Razumevanju čustev
  • Spoštovanju mnenj in predlogov sovrstnikov
  • Samostojnega reševanja težav
  • Soočanju s frustracijami
  • Branje poveča besedni zaklad

Dandanes so digitalna darila za otroke zelo pogosta. To je sicer dobro, saj se tako naučijo uporabe raznih digitalnih naprav ipd. Ni pa dobro, ker računalniki, pametni telefoni in podobne naprave zelo malo prispevajo k razvoju govora in razumevanju sveta. Darovanje slikanice z zgodbo ali preproste otroške knjige je dober način, da našemu malčku razširimo obzorja.
Nič pa ni narobe, če je darilo za otroke preprosta slikanica z dobrimi ilustracijami. Te so tudi zelo koristne, saj bralcu vzbudijo domišljijo in ga povežejo z liki.

Motorične sposobnosti se razvijajo hitro

Predšolski otroci potrebujejo dokaj veliko gibanja. Temu je tako, saj se jim zelo hitro razvijajo mišice, kosti in žici, ki skrbijo za pravilno delovanje telesa. To pa odpre možnost, da jim za darila za rojstni dan podarimo poganjalec ali kolo. Nekateri otroci bodo potrebovali kolesa za trening na svojem poganjalcu ali kolesu, saj bomo imeli težave z ohranjanjem ravnovesja. S tem ni nič narobe, saj se vsak otrok uči po svojih zmogljivostih.

V vsakem primeru pa so darila za otroke, kot so poganjalci odlična, saj omogočajo našim otrokom, da porabijo odvečno energijo. Ob tem pa se tudi utrudijo, ojačajo mišice in dobijo boljše zavedanje sposobnosti svojega telesa.

Na naslovu www.goriladarila.si lahko zasledimo vsa zgoraj omenjena darila. V ponudbi pa je tudi veliko drugih izvrstnih daril za otroke vseh let.