Dekoracija iz druge roke? Zakaj pa ne!

Ste se pravkar vselili v novo stanovanje, ki pa za to, da bo povsem zaživelo, potrebuje še nekaj lepotnih popravkov in dodatkov? Želite dom, ki bo kot iz reklamnega oglasa, a za njegovo dekoracijo ne želite zapraviti celega premoženja? Potem bodo triki in nasveti, kako je mogoče prihraniti pri dekoraciji doma, ki jih navajamo v spodnjih vrsticah, kot naročeni za vas!

1. Preiščite podstrešje
Čeprav se sliši nekoliko čudaško, se na podstrešjih zna skrivati nenadejano bogastvo – nenavadni leseni kosi pohištva, ki kar kličejo po novem izgledu; stari kovčki, ki jih lahko z malo truda in časa transformirate v dih jemajočo nočno omarico; zanimivi kosi nakita ter porcelanaste skodelice z rožnatimi vzorci, so le nekateri od primerov.

2. Obiščite starinarnice
Enega od številnih načinov, ki vas bodo pri opremljanju doma obvarovali pred izgubo zajetnega kupčka denarja, predstavlja tudi obisk starinarnice. A, ker se pri tem lahko vse prehitro zgodi, da boste domov prišli z goro nekvalitetnega pohištva, ki ga ne boste mogli nikjer uporabiti, in se bo zato na njem nabiral zgolj prah, je smiselno, da s sabo vzamete koga, ki vam bo pomagal pri izbiri “tistih ta pravih” kosov. Namreč, ko nabavljate dekoracijo iz druge roke, ni dovolj zgolj to, da vam je neka stvar res všeč, prepričati se je treba tudi o tem, ali je stvar mogoče restavrirati na način, da bo znova primerna za uporabo; o tem, koliko bi vas restavracija stala; ali so mere pohištva prave, itd.

3. Obiščite bolšji sejem
V kolikor ste se odločili, da se boste za primerno dekoracijo ozrli tudi na boljšem sejmu, je smiselno, da nanj odidete dovolj zgodaj, saj se rado zgodi, da tisti najboljši in najlepši kosi takoj poidejo.

Ne glede na to, kam se boste odpravili po dekoracijo iz druge roke, pazite na to, da se bo dekoracija stilsko in barvno čim bolj ujemala z vašim domom, kajti v nasprotnem primeru bo le-ta še najbolj spominjal na ropotarnico. In verjamemo, da je to zadnje, česar si želite.