Destinacija: Domačija Lojtrnik

V majhni vasici Laže, ki se nahaja nedaleč vstran od – na seznam Unescove svetovne dediščine vpisanih – veličastnih Škocjanskih jam in čudovitih, gozdnatih hribov Senožeških brd, se nahaja Domačija Lojtrnik – turistična kmetija, ki s svojo odgovorno, okolju in živalim prijazno naravnanostjo, predstavlja idealno destinacijo za nekoliko drugačen dopust.

V povsem obnovljeni kamniti kraški hiši, ki je bila svoj čas znana tudi kot P’rta Krajnih, so danes na voljo štirje lično in sodobno opremljeni apartmaji (Pomlad, Poletje, Jesen, Zima), katerih površina se giblje med 20-30 m2. V vsakem izmed njih sta, poleg zakonske postelje, tudi dve ali eno dodatno ležišče, zaradi česar so povsem primerni (tudi) za družine z otroci in/ali manjše skupine.

Zaradi svoje izjemne geografske lege sredi neokrnjene narave, je kmetija idealna za preživljanje aktivnega oddiha, ki vas bo zagotovo napolnil z mirom in energijo, ki sta še kako potrebna za premagovanje vsakodnevnega stresa in preprek. Posebnost Domačije Lojtrnik, ki (v imenu zagotavljanja čim boljših, ekološko osveščenih in družbeno odgovornih storitev) sodeluje s podobnimi okoliškim kmetijami, je pestra ponudba različnih aktivnosti, od kolesarjenja po sto in eni kolesarski poti, ki se skriva v senci mogočnih bukovih dreves; teka in hoje po makadamskih, gozdnih in še kakih poteh; potepanja po okoliških gozdnatih hribih, kot so Vremščica, Slivnica, Slavnik, Kokoška in Nanos; do jahanja, raziskovanja številnih kraških pojavov ter občudovanja številnih kulturno-zgodovinskih znamenitosti bližnje okolice.

Na Domačiji Lojtrnik boste lahko spoznali tudi pristno domačo kuhinjo, saj vam na vašo željo pripravijo zajtrk z domačim kruhom, doma pripravljenimi marmeladami, kravjim in/ali kozjim mlekom iz sosedovega hleva ter še čim. Prav tako pa vam ponujajo tudi organizacijo praznovanja otroških rojstni dni, za dolge počitniške dni pa tudi razne programe, v katere lahko vključite svoje otroke.

Spoznajte življenje na kmetiji, oddahnite si od vsakodnevne rutine in skrbi, naberite si novih moči v objemu neokrnjene narave Krasa. Na Domačiji Lojtrnik.