Igre na srečo

Igram na srečo lahko s drugo oziroma skupno besedo rečemo še hazardiranje. Hazard pa pomeni igranje nečesa za denar. Te igre se ponavadi igrajo s kartami, kockami, ruleto,…
Izid pa je največkrat odvisen od naključja oziroma sreče in nikoli in nikdar od znanja igralca. Igre na srečo pa so tudi igranje vseh iger, ki jih ponuja Loterija Slovenije. Igralcu teh iger pa strokovno pravimo kockar.

Sicer pa lahko hazard tudi definiramo drugače. To je lahko tudi vsakodnevno dogajanje, ki ga delamo z zavedanjem, da lahko tvegamo negativne posledice.

Dandanes pa obstajajo države, v katerih so vse igre na srečo zakonsko prepovedane. Medtem ko v Sloveniji lahko organizirajo igre na srečo samo igralnice in Loterija Slovenije.
Igralnice zelo veliko zaslužijo s vsemi igrami na srečo, ker imajo nekatere igre že vnaprej znan izhod. Že vnaprej je znano, da bo igralnica imela dobiček, igralec pa izgubo in slabo vest. Igre, ki imajo siguren dobiček za igralnico so naprimer ruleta in karibski poker. Igre, pri katerih pa lahko igralec računa na vsaj malo možnosti dobička, pa so naprimer poker, športne stave in blackjack.

Seveda pa imajo vse igre na srečo, še predvsem te, ki se igrajo v igralnicah, zelo grenak priokus in so na zelo slabem glasu, ker lahko vodijo v resno odvisnost oziroma zasvojenost. Kockarji lahko pustijo v igralnicah ali pa kjerkoli drugje vse svoje premoženje in vso svoje dostojanstvo. Velikokrat vse to skupaj vodi tudi v zaprtost človeka in odmik od družine in prijateljev.
Seveda pa ni vedno vse tako črno. Veliko ljudi igra katerokoli igro na srečo za svojo voljo, za zelo malo denarja in tako ne ogroža ničesar drugega ali nikoa drugega okoii sebe.

Saj veste kako pravijo: “Če ne igraš, ne moreš dobiti!”

Tako da z veliko zdrave pameti ni straha, da bi šlo karkoli narobe.