Izdelava majice v lastni režiji

Oblikovanje lastne majice je lahko izjemno zabavna in ustvarjalna dejavnost, ki vam ne nazadnje lahko omogoči nekaj zaslužka. Slednje velja, če se boste seveda odločili za prodajo svojih modelov. A še preden izdelava majice v lastni režiji postane vaša domena, boste najprej potrebovali učinkovit načrt za oblikovanje.

Najprej dobro premislite, kaj bo vaš dizajn na majici predstavljal. Morda si na takšen način želite oglaševati svoje podjetje, svojo glasbeno skupino ali pa svojo najljubšo športno ekipo. Verjetno se boste odločili za osebno ilustracijo.

Kdaj se je treba pri izdelavi lastne majice osredotočiti predvsem na logotip

Lastna izdelava majice bo preprostejša, če boste že na začetku določili namen. Če z njo želite oglaševati podjetje, glasbeno ali športno skupino, morda blagovno znamko, se je treba predvsem osredotočiti na logotip. Poskrbite za dovolj preprost pa tudi učinkovit dizajn logotipa.

Izdelava majice

Izdelava majice z napisom

Majica, ki je namenjena športni ekipi, lahko vsebuje izbrane barve ekipe ali pa maskoto. Pri izdelavi majice za predstavitev osebne ilustracije oziroma risbe, se osredotočite zlasti na to, kako bo ilustracija delovala na sami majici. Pomembno vlogo ima vsekakor izvirnost.

Izbira barvne sheme pri izdelavi unikatne majice

Pri oblikovanju majice je pomembno razmisliti tudi o barvnem kontrastu. To pomeni, da morate vedeti, kako se bodo določene barve v dizajnu pojavile na temnejši ali svetlejši majici. Za nekatere barve črnila je namreč značilno, da so na svetlejši ali temnejši majici na računalniškem zaslonu videti precej bolj živahne, kot pa so v resnici oziroma ko se jih natisne.

Pri rabi svetlejših majic se je dobro izogniti zlasti pastelnim barvam, kot so na primer rumena, svetlo modra ali pa roza. Takšni barvni odtenki bodo sicer na majici vidni, vendar ne bodo dovolj čitljive na daleč. To je zlasti pomembno, če oblikujete majico z logotipom. Ta se mora dobro videti že na daleč. In če ne morete mimo pastelnih barv pri svetlejši majici, dodajte svetlejši obris temnejše barve. S tem boste dovolj učinkovito poudarili besedilo ter olajšali branje.

Na temnejši majici dobro izgledajo svetlejše barve črnila, na primer pastelne barve. Bodite pa pri takšni majici predvsem pozorni na uporabo temno modre, kostanjeve in gozdne zelene barve. Te barve so namreč na računalniškem zaslonu videti perfektno, ko pa se tiskajo, barva moške ali ženske majice neredko izkrivi barvo črnila.