Kakšen stil denarnice pa boš ti izbrala?

Obstaja več vrst stilov denarnic. Ženske denarnice ni tako enostavno opredeliti kot žensko torbico, saj obstaja veliko hibridnih in nenavadnih stilov.

Bifold denarnica

Bifold denarnica je ena izmed najpreprostejših stilov denarnice in je sestavljena iz dveh delov-plošč, ki se zložijo-zaprejo (tako kot pri knjigi).Ta denarnica se prilega v žep hlač in se včasih imenuje kot “Hipster”.

Checkbook denarnica

Je večja modna denarnica in je izdelana posebej za shrambo čekov in denarja, v kateri denarja ni potrebno zložiti in se ne mečka. Najdeš lahko široko paleto stilov, materialov in funkcij teh denarnic. Te modne denarnice so priljubljene med ženskami in jo pogosto shranijo v večji torbici ali v žepu. Ta denarnica lahko prav tako nudi dodatne funkcije, kot so žepki za shranjevanje osebne izkaznice ali fotagrafije in za shranjevanje kovancev.

Clutch denarnica

Clutch denarnica je privlačna in modna torbica, ki se lahko uporablja kot denarnica in jo lahko nosiš v roki.

Denarnica za drobiž

Je denarnica, ki je namenjena shranjevanju kovancev. Lahko se zapira z zadrgo, kiss-lock ali snap zaklopko.

Envelope denarnica

Je denarnica dolge, tanke in pravokotne oblike, ki je takšne velikosti kot poslovna kuverta.
Ta denarnica ima tudi vedez kuverte.

ID denarnica

Je zelo majhna, tanka denarnica namenjena shranjevanju ID, kreditnih kartic in morda nekaj gotovine. V njej lahko prav tako shranjujete vozniško dovolenje in morda celo telefon. Namenjena je ljudem, ki ne želijo velikih denarnic in želijo nekaj preprostega za vsaki dan.

Mini denarnica

Ta denarnice je manjša od envelope denarnice in bližja velikosti moške denarnice.

Opera denarnica

Je denarnica oblečena z debelejšim materialom, ki se zapre z zaskočnim mehanizmom.

Travel denarnica

Je večja denarnica katera je namenjena shranjevanju potnih listov, vozovnic, kovancev in gotovine.

Trifold denarnica

Denarnica ima tri ploskve-dele, ki se dvakrat zložijo-zaprejo in se prilega žepu hlač. Je majhna denarnica in kadar je zložena je malo večja od kreditne kartice. Bolj priljubljena je med moškimi, ki radi svoje denarnice posrpavljajo v žep hlač.

Wristlet denarnica

Je modna denarnica, ki ima kratek pasek, ki omogoča da ga ovijete okoli zapestja. Je odlična izbira denarnice za ljudi, ki pogosto založijo svojo denarnico.

Na spletnih straneh so denarnice pogosto napačno opisane. Naprimer clutch denarnice so velikokrat navedene kot biforld ali trifold denarnice (ker se velikokrat tudi prepognejo enkrat ali dvakrat). Prave trifold in bifold denarnice lahko spravite v žep hlač kot moške denarnice, medtem kot clutch ne morete.

Denarnico lahko kupiš skoraj v vsaki trgovini z modnimi dodatki ali torbicami. Nekatere denarnice se lahko kupijo v enakem stilu, barvi kot torbice in so v kompletu ali se kupijo ločeno. Kompleti lahko vključujejo tudi kozmetiko, ogledala ali druge stvari. Če ne živiš v mestnem okolju lahko denarnico prav tako kupiš na spletu.