Kompresorji

Kaj je kompresor in čemu služi?

Kompresor je mehanska naprava, ki tlači zrak. Z drugimi besedami to pomeni, da povečuje zračni tlak tako da zmanjšuje njegov volumen. Večine tekočin se ne da stisnit, zato kompresorji v večini kompresirajo pline. Uporabljamo jih v različne namene. Poslužuje se jih avtomobilska industrija, pa tudi laboratorji in zobozdravniki, zaradi specifike svojega dela. Ker so prirejeni po industrijskih standardih in se ne kvarijo tako hitro, so kompresorji ekonomični in pridejo prav, kadar orodje uporabljamo več ur dnevno. Pri domačih delih, ki se opravljajo nekajkrat tedensko se bolj pogosto uporabljajo električna orodja, ki pa se hitreje kvarijo in so zato manj zanesljiva. Kompresorji so zelo optimizirani porabniki energije, saj ob majhni porabi oddajajo več moči. Z njihovo pomočjo lahko na stisnjen zrak poganjamo vsa orodja, kot naprimer kladiva, vijačnike in brusilke.

Po čem se Atlas Copco-vi kompresorji razlikujejo od ostalih?

Vodilno podjetje v kompresijski tehniki Atlas Copco ponuja veliko različnih modelov kompresorjev. Tako lahko vsak zase najde kompresor, prilagojen lastnim potrebam, z več ali manj stisnjenega zraka. V njihovemu asortimanu najdemo batne in vijačne kompresorje, oboje tudi v brezoljnih različicah. Ponujajo pa tudi dentalne kompresorje, ki zadostijo najvišjim standardom čistoče in so zato primerni za ordinacije in laboratorije. Atlas Copco-vi kompresorji so sinonim za kvaliteto že od leta 1837 in zgodnji začetki so vsekakor njihova prednost pred konkurenčnimi podjetji, saj so skozi vsa leta razvili kvalitetno proizvodnjo kompresorjev. Kompresorji Atlas Copco se ponašajo z ekonomičnostjo in vzdržljivostjo, dodatna vrednost je, da so ergonomični. Primerni so za uporabo v industriji in delavnicah, ki uporabljajo pnevmatska orodja, kot naprimer stiskalnice, brusilniki, udarni vijačniki…

Atlas Copco-vi kompresorji so na voljo v podjetju Pentiv, ki je tudi njihov uradni distributer. Tako vam poleg najugodnejše cene ponujajo tudi servis njihov izdelkov, četudi na potrebo po njem, zaradi kvalitete njihovih proizvodov, ne gre preveč računati. Ob nakupu kompresorja vam le-tega tudi dostavijo in inštalirajo. Dodaten razlog, da se za nakup kvalitetnega kompresorja obrnete na podjetje Pentiv.