LED in druge vrste avtomobilskih žarometov

Tehnika svetil se nenehno spreminja. To velja tudi za avtomobilsko industrijo. Preden se odločite za nakup jeklenega konjička, ne smete pozabiti biti pozorni tudi na luči, ki so v temi oziroma ponoči edini vir svetlobe ter vam na ta način omogočajo tudi varno pot.
Pri izbiri luči oziroma žarometov je izjemno pomembna tehnika, ravno tako pa tudi njihovo vzdrževanje. Če boste v temi vozili s porumenelimi ali motnimi žarometi, se vidljivost lahko zmanjša celo za 80 %. Tudi poškodovani avtomobilski žarometi so neprimerni in zelo nevarni za vožnjo v temi.

Razvoj žarometov za avto je usmerjen v večji učinkovitost svetilnosti

V zadnjem času proizvajalci dajejo velik pomen razvoju večje učinkovitosti svetilnosti pri žarometih za avte. Številna sodobna vozila so danes opremljena z LED dnevnimi lučmi in halogenskimi ali ksenonskimi žarometi.

Kakovostni avtomobilski žarometi

Avtomobilski žarometi za Audi A4

Halogenski avtomobilski žarometi se uporabljajo že kar nekaj časa. Za halogene žarnice je značilno, da imajo daljšo življenjsko dobo v primerjavi z navadnimi žarnicami. Prav tako imajo boljši svetlobni izkoristek. Sicer pa so klasične halogenske žarnice večinoma samo še stvar preteklosti. Zakaj? Ker so manj učinkovite od rešitev, ki vam jih ponuja sodobna tehnologija.

Ksenonski avtomobilski žarometi vam omogočajo, da se za volanom avta lahko popolnoma sprostite. Zakaj? Ker boste temo lahko videli v povsem drugačni luči. Zanje je značilno, da so označeni kot izjemno svetle luči, ki so podobne dnevni svetlobi. Na ta način vas bodo lahko povsem varno pripeljali do doma.

LED avtomobilski žarometi

LED avtomobilski žarometi pa valjajo za revolucionarno inovacijo na področju avtomobilske svetlobne opreme. V tem hipu zagotovo predstavljajo vrhunec razvoja LED tehnologije.
Take žaromete večinoma najdemo v najvišjih razredih vozil. LED žarometi za avto vam ne nudijo samo okoljske prednosti, temveč vam s svojo barvo svetlobe, ki je najbolj podobna dnevni, omogočajo izjemno kakovostno udobje pri vožnji.

LED diode vam ponujajo veliko možnosti za oblikovanje, obenem pa proizvajalcem pomagajo tudi ustvarjati najrazličnejše stilistične podobe svojih blagovnih znamk.
LED avtomobilski žarometi so še posebej zasnovani za razporeditev svetlobe, in sicer preko prosto površinskih leč. Skupna svetloba, ki jo razporejajo različni viri, vam tako pomaga ustvarjati želeni učinek. Cilj številnih proizvajalcev pa je, da bi LED avtomobilski žarometi v prihodnosti dosegli povsem enak nivo funkcionalnosti kot pa trenutni ksenonski žarometi.