Prednosti uporabe nosilca za mobitel

Pri vožnji avtomobila nas lahko hitro kaj zmoti na našem pametnem mobitelu. Tako pride do različnih situacij, kjer se moramo oglasiti na telefonski klic, nastaviti navigacijski sistem, nekoga poklicati ipd. Vse to pa seveda pomeni, da bomo odvrnili pogled od ceste za nekaj sekund. To pa je dokaj nevarno, saj se lahko hitro pripeti nesreča. Vse prej omenjene naloge pa nam močno olajša nosilec za mobitel. Narejen je tako, da lahko kljub vožnji avtomobila na našem mobiju uporabljamo večino njegovih funkcij. Tako ohranimo vso osnovno funkcionalnost klicanja, sprejemanja klicev ipd., ne da bi ogrožali svojo in varnost drugih udeležencev v prometu.

Nosilec za mobi nam omogoča lažje prejemanje klicev

Vsakemu vozniku se je že zgodilo, da je prejel klic med vožnjo. Sam mobi pa se je nahajal v žepu jakne, aktovki, na sedežu sopotnika ipd. V tem primeru moramo prvo poiskati samo napravo. Nato pa se javiti oziroma odgovoriti na klic. Vse to lahko traja nekaj sekund. Med tem časom pa nam pade pozornost na možne ovire in nevarne situacije, ki se lahko nepričakovano pripetijo na cesti. To pa močno poveča možnost nastanka nezgode.

Magnetni nosilec za mobitel

Magnetni nosilec za mobitel v avtomobilu

Nosilec za mobitel pa varno pritrdimo na armaturno ploščo, vetrobransko steklo, zračnik na armaturni plošči ipd. Sam nosilec pa varno drži naš mobitel med vožnjo. Tako ga lahko uporabljamo med vožnjo za osnovne funkcije, kot je prejemanje klicev, poslušanje glasbe ipd.

Uporaba navigacije na mobilniku je bolj varna

Veliko voznikov se lahko hitro preveč zamoti z uporabo navigacije med vožnjo. Temu je večinoma tako, saj je potrebno poiskati želeno mesto na digitalni karti. Obenem pa je potrebno nastaviti potek poti, kar se tiče uporabe neasfaltiranih cest, avtocest, trajektov ipd.

To pa nam lahko vzame veliko časa. Veliko lažje je, če je naš mobitel pritrjen na nosilcu. Tako imamo GPS vmesnik pred seboj. To pa nam omogoča, da lahko nastavimo potek poti veliko hitreje, kot bi ga sicer.

Polnjenje mobitela med vožnjo

Novejši nosilci vsebujejo veliko različnih tehnologij, ki nam olajšajo uporabo in vzdrževanje pametnega mobitela med vožnjo. Nekatere modele lahko priklopimo v USB ali 12V vhod v našem avtomobilu. Tako polnimo svoj mobitel preko Mikro-USB, USB-C ali Lightning Port vhodov. Izbiramo pa lahko tudi med takimi vrstami nosilcev, ki podpirajo brezžično polnjenje. Tako ne potrebujemo dodatnih kablov, saj Qi Wireless tehnologija poskrbi, da mobi polnimo med vožnjo. Obenem pa lahko napravo uporabljamo za klicanje, sprejemanje klicev in druge osnovne ter tudi bolj napredne funkcije.

Pomembno je, da sam nosilec za mobitel namestimo na mesto v našem avtomobilu, kjer nas ne bo motil. Obenem je močno priporočljivo, da nam ne zastira pogleda na cesto.