Prihranite s kompatibilnimi tonerji

Denarja ni nikoli preveč, zato vsi gledamo kje bi lahko prihranili kak evro. Seveda so originalni tonerji najdražji ampak imajo načeloma tudi največjo kvaliteto in garancijo. Na trgu pa imamo na razpolago tudi kompatibilne tonerje in reciklirane tonerje. Za katerega se odločiti? To je vedno najbolj pereče vprašanje. Ali naj gledamo na ceno ali na kvaliteto? Samo če je toner kompatibilen, to še ne pomeni, da ni kvaliteten – ugodno ponudbo lahko preverite na https://xn--kartue-fkb.net/tonerji.

Kompatibilnim tonerjem lahko rečemo tudi generični tonerji. Narejeni so za enkratno uporabo, podobno kot originali. Tudi kompatibilen toner je narejen kot original in deluje v tiskalniku za katerega je narejen. Vendar se tudi tukaj dogaja, da proizvajalci varčujejo z materiali, zato posledično lahko dobimo zelo nekakovosten kompatibilen toner. Vse to pa se dogaja samo zato, da bi proizvajalci privarčevali karseda največ denarja. Vsekakor pa obstajajo na trgu proizvajalci zelo kvalitetnih kompatibilnih tonerjev. Nakup kompatibilnega tonerja pa se vsekakor priporoča bolj kot nakup obnovljenega, ker je, tako kot original, narejen za enkratno uporabo.

Reciklirani toner pa je oznaka, da je toner narejen iz materialov, ki so bili že predhodno uporabljeni. Vsak toner, ki je narejen iz takšnih materialov, dobi oznako recikliran toner, pa ne glede na način ali pa tehnologijo proizvodnje.

Kupci pa se vedno sami odločajo za nakup tako tonerja kot kateregakoli drugega izdelka. Vsekakor pa je potrebno biti seznanjeni z vsemi izrazi in z vsemi prednostmi oziroma slabostmi pred nakupom, ker vam drugače lahko takšen nakup povzroči kar veliko preglavic. Še en nasvet. Vedno preverite, če je kupljen toner res original, če ste original tudi kupili. Če embalaža ni originalna, potem toner vsekakor ni original. Če je vaš tiskalnik še pod garancijo, potem vam vsekakor priporočam uporabo originalnih tonerjev. Če pa vam je garancija tiskalniku že potekla, potem pa seveda lahko eksperimentirate in probati v tiskalnik vstaviti kompatibilen toner. Upajte, da bo vse delovalo, ker boste tako prihranili zelo veliko denarja.