Različne kartuše za HP printer

Razvoj tehnologije nam je omogočil, da za svoj printer lahko izberemo različne kartuše. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev tiskalnikov je podjetje HP. Njihove naprave uporablja veliko fizičnih in poslovnih subjektov, kar pomeni, da bodo sčasoma potrebovali zamenjati barve v svoji tiskalni napravi. Pri tem pa imamo več možnosti. Izbira kartuš za HP printer morda ni tako preprosta, kot si večina uporabnikov misli. Zato je dobro, če poznamo razlike med osnovnimi vrstami kartuš, kar nam lahko prihrani veliko stroškov na kratki in dolgi rok.

Originalne kartuše za HP printer

Originalne kartuše tiskalnik HP

Originalne ali OEM kartuše so vedno priporočene s strani proizvajalca

Vsak proizvajalec laserskih in črnilnih printerjev bo vedno zagovarjal uporabo originalne opreme za svoje naprave. Pri kartušah za HP printer ni nič drugače. Temu je tako, saj so narejene iz kakovostne plastike in vsebujejo kvalitetne čipe. Obenem pa so napolnjene s kakovostno barvo v obliki črnila. To pa jih naredi primerne za vsakodnevno tiskanje, kot tudi bolj profesionalno rabo.

Originalne HP kartuše so načeloma dražje od ostalih izvedb. Razlogov za to je več, kot so:

  • Podjetje HP nam zagotavlja garancijo v primeru okvare
  • Visoka kakovost barve oziroma črnila
  • Visoko-tehnološki standardi proizvodnje kartuš

Kompatibilne oziroma združljive kartuše so ugodna izbira za večino uporabnikov

Pogosto izdelovanje dokumentov lahko močno poveča pisarniške in administrativne stroške v podjetjih. To je tudi razlog, da so različni proizvajalci pričeli izdelovati združljive kartuše za HP printerje. Take kartuše so od 30% do 50% cenejše od OEM izvedb, kar jih naredi zelo uporabne za pogosto izdelovanje dokumentov. Moramo pa se zavedati, da nimajo garancije proizvajalca printerja, ampak samo podjetja, ki je kartuše izdelalo. Dodatno zanimive pa jih naredi dejstvo, da so izboljšane na različne načine, kot so:

  • Višja kapaciteta vsebovanega črnila
  • Možnost ponovnega polnjenja s črnilom
  • Bolj učinkovita poraba barve med tiskanjem

Reciklirane kartuše so ekonomična izbira

Reciklirane kartuše za HP printer so zelo ugodna izbira. To so zavržene enote, ki so jih strokovnjaki obnovili in ponovno napolnili s kakovostnim črnilom. Ker se med njihovo obnovo in izdelavo uporabljajo že izdelani deli, z njihovim nakupom ne obremenjujemo okolja. Primerne so za podjetja in posameznike, ki želijo največ prihraniti pri tiskanju dokumentov in slik. Kupiti jih je možno v bolje založenih fizičnih in spletnih trgovinah.

Če na hitro povzamemo, katere kartuše za HP printer so priporočene za določene posameznike ali podjetja:

  • OEM izvedbe kartuš so priporočljive za zahtevne posameznike in podjetja, ki želijo najvišjo kakovost tiskanja.
  • Združljive kartuše so odlična izbira, če želimo prihraniti denarna sredstva na kratki in dolgi rok z vzdrževanjem printerja.
  • Obnovljene kartuše so namenjene okolijsko ozaveščenem ljudem in podjetjem, ki želijo printati dokumente in slike na cenovno ugoden način.